Volkswagen T-Cross Forum banner

Nowy właściciel, Kamera cofania

4K views 5 replies 4 participants last post by  Tricky2  
#1 ·
Cześć, odbieram mojego T-crossa w ŚRODĘ, niestety nie ma kamery cofania i bardzo chcę ją mieć.
Czy ktoś zamontował kamerę? Czy najlepiej byłoby zlecić to mojemu dealerowi, czy też istnieją opcje na rynku wtórnym, wszelkie wskazówki i porady mile widziane.
Dzięki
Bigdog

#3 ·
Właśnie zamontowałem kamerę cofania. Kupiłem używanego T-Crossa, który miał wszystkie specyfikacje, których chciałem, z wyjątkiem kamery. Dealer zaoferował montaż kamery za około 460 funtów, która pasowała do obudowy oświetlenia tablicy rejestracyjnej. Badania wykazały, że VW można wyposażyć w kamery cofania hi lub low line. Hi line ma ruchome prowadnice. Podejrzewam, że kamera za 460 funtów była low line. Zamiast tego zdecydowałem się na firmę specjalizującą się w akcesoriach do modernizacji VW i Audi. Ta firma zamontowała kamerę cofania w poprzednim Golfie, który posiadałem. Części są wszystkie VW, pozyskane bezpośrednio od VW w Niemczech. Prawdziwa fabryczna kamera do T-Crossa jest częścią mechanizmu otwierania bagażnika i jest kamerą hi line z ruchomymi prowadnicami, która również współdziała z czujnikami parkowania, jeśli zostały fabrycznie zamontowane. Koszt wyniósł 800 funtów. Możesz dostać taniej, ale aby zachować gwarancję, należy zamontować części VW. Przejechałem 140 mil w obie strony, aby skorzystać z tej firmy, ponieważ jej reputacja jest bez zarzutu. Zależy to od tego, gdzie jesteś w kraju. Użyłem Advanced in car Technologies i mają siedzibę w Poole, Dorset. Advanced-incar.co.uk obejrzyj ich filmy na YouTube. Mam nadzieję, że to pomoże.

• Like
Reactions: Iancity and Geo
#4 ·
Brak ruchomych linii w moim fabrycznie zamontowanym T-Crossie z 2019 roku.

#5 ·
Dzięki katar sienny, jestem w Szkocji, więc Poole trochę daleko, doceniłem Twój wkład. Skorzystałem z podanego linku i widzę inne komentarze do kamery, w przyszłości skorzystam z wyszukiwania, dzięki

#6 ·
Eelis said:
Brak ruchomych linii w moim fabrycznie zamontowanym T-Crossie z 2019 roku.

-eelis-
U mnie tak samo, T-Cross niestety nie ma ruchomych linii.